Neem je gezondheid in eigen handen

Zijn passie is de gezondheid van de mens. Bram Pfeifer van Gezondheidscentrum Urmond heeft meer dan veertig jaar ervaring op het gebied van de Orthomoleculaire Geneeskunde, Quantum Biofeedback, Psychosociale Begeleiding en Kleurlicht Therapie. Hij helpt zijn patiënten om de draad van het leven weer op te pakken en om verloren levenskwaliteit snel te herstellen.


Eric Francis

Eric Francis, geboren in 1967, kwam via zijn zoon Jay, ook wel bekend als Tisjeboy Jay, in aanraking met de praktijk van Bram Pfeifer. “In mei van het afgelopen jaar werd ik ineens ernstig ziek. Geveld door een abces in mijn keel, waardoor mijn luchtweg werd geblokkeerd, ging ik naar het ziekenhuis voor een gesprek met een KNO-arts.

Hier werd de pijn zo hevig dat ik fl auwviel en direct naar de OK ben gebracht. Vier dagen later was de kern van het abces duidelijk en kon er gericht worden geopereerd. Aansluitend werd ik twee weken in coma gehouden. Na bijna drie weken in het ziekenhuis te hebben gelegen en ruim twintig kilo te zijn afgevallen mocht ik naar huis. De eerste paar dagen ging het prima tot ik nachtmerries kreeg die me herinnerden aan de dag dat ik aan het stikken was. Ik voelde me beroerd, onzeker en mijn fysieke en mentale toestand lag aan diggelen. Allemaal veroorzaakt, doordat ik steeds moest terugdenken aan de kritieke toestand waarin ik verkeerde toen ik in het ziekenhuis werd opgenomen.

Zo ben ik, via Jay, bij Bram terecht gekomen.” Bram Pfeifer: “Gedurende de eerste sessies zag ik dat het steeds beter ging met Eric. Hij werd helderder van geest, kreeg meer vitaliteit en vooral ook meer bewustwording van alles. Zijn angsten om dood te gaan en geen lucht te krijgen, verdwenen uit zijn hoofd. Hij kreeg weer contact met zijn eigen gevoel, waardoor alles dragelijker werd.” Eric: “ Klopt. Ik kwam weer in ballans en vond de juiste harmonie. Ik ben mentaal op de goede weg en voel me zeker van mezelf. Dit heeft ervoor gezorgd dat de nachtmerries veel dragelijker zijn geworden. Ik ben Bram hier dan ook heel dankbaar voor.


Tjeu Kollard

Tjeu Kollard was, ondanks dat hij de praktijk van Bram kende, altijd een beetje sceptisch. Tot het noodlot toesloeg en hij in het reguliere circuit geen oplossing vond voor hevige pijnen en ontstekingen in zijn schouders. “Ik heb een hele serie aan dokters, neurologen, reumatologen, bezocht, maar ze konden de oorzaak van de pijn niet vinden.

Maar er moest iets gebeuren, want ik kon niet meer slapen van de pijn. De sessies bij Bram hebben me zo goed geholpen dat ik na een aantal behandelingen alweer kon bewegen; iets wat maanden geleden was. Daarnaast moest ik een openhartoperatie ondergaan, waarbij een nieuwe aortaklep zou worden geplaatst en een pacemaker. Om mijn lichaam hier zo goed mogelijk op voor te bereiden stelde Bram een voedingsprogramma voor me op. Bram Pfeifer: “Een van de onderdelen was Vabo-N Essentials. Dat is een wetenschappelijk onderbouwde vitaaldrank uit Oostenrijk, ontwikkeld door de universiteit in Wenen. Meteen na de operatie is Tjeu verder gegaan met het drinken hiervan.” Tjeu: “Na afl oop van de operatie bleek dat ik een lage pijngrens had gekregen door dit programma. Het had tot gevolg dat ik de dag na de operatie al naast het bed stond om voorzichtig de gang op te lopen. Van week tot week gaat het beter met mijn gezondheid en ik kan dan ook niet anders zeggen als dat de begeleiding op dit vlak door Bram, een aanrader is voor iedereen die eenzelfde uitdaging moet ondergaan.”

Corona Bij Gezondheidscentrum Urmond kunnen mensen terecht die hun immuunsysteem willen aansterken, zodat ze minder vatbaar zijn voor het covid-virus. Ook ex-patiënten die nog dagelijks last ondervinden van de behandeling in het ziekenhuis en de medicijnen kunnen er worden geholpen om hun levenskwaliteit sneller te hervinden. Bram Pfeifer: “Door voorzorgsmaatregelen te nemen en je immuunsysteem te versterken, kun je invloed uitoefenen op je emotionele en psychosomatische gezondheidstoestand. De impact als je dan ziek wordt is op deze manier minder groot. Wat de nazorg betreft kan ik mensen die ziek zijn geweest van covid en hier nog steeds last van hebben, bijvoorbeeld van de medicijnen die ze hebben gebruikt, vitaliseren en doormeten. Via een Bodycheck komen we erachter waar de stress in het lichaam precies zit en wat de klachten zijn die hierdoor veroorzaakt worden. Met de juiste behandeling lukt het dan veel sneller om de draad weer op te pakken.”

Een bodycheck van je eigen lichaam. Wij kijken naar stress & oorzaak van klachten. Neem je gezondheid in eigen handen. Geen bijdrage eigen risico. Behandeling volgens afspraak.
Consulten worden vergoed door zorgverzekeraars comfort polisvoorwaarden ‘Alternatieve Geneeswijzen’. Prestatiecodes 24.000 en/of 24.500 Onder andere VGZ, Zilveren Kruis, Mensis, CZ en vele anderen.
Belikstraat 44 Urmond info@bodychecknow.nl 046-4337475 www.bodychecknow.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *